Bazı Ölçü Ve Tartı Aletlerinin Muayene İşlemlerinin TSE Tarafından Yapılacağı Hakkında Duyuru

09 Ocak 2020 11:16 İğneada Belediyesi 718

Bilindiği üzere, 11/10/2019 tarihli ve 30915 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Su Dışındaki Sıvılar İçin Ölçme Sistemleri ile Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliği ile 1/1/2020 tarihinden itibaren aşağıda belirtilen;

-Su dışındaki sıvıların miktarlarının sürekli ve dinamik ölçümü için ölçme sistemleri (Akaryakıt ve LPG sayaçları),

- Sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ölçme sistemleri,

-Akaryakıt hacim ölçek kapları,

- Motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazlar,

- Hassas kütle ölçüleri,

- 5 kg'dan yukarı kütle ölçüleri,

- Demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları,

- Maksimum kapasitesi 2000 kg üzerinde olan otomatik olmayan tartı aletleri,

- Aks kantarlarının,

Ölçü ve Ölçü Aletlerinin, Periyodik, Stok ve İlk Muayene işlemleri için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilendirilmiş olup bu tarihten itibaren (1/1/2020) bahse konu ölçü aletlerine ilişkin muayene başvurularının il müdürlükleri yerine TSE’ye yapılması gerekmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu ölçü aletlerinin muayenesine ilişkin başvurular;https://basvuruportal.tse.org.tr  adresli Başvuru Portalı üzerinden elektronik ortamda alınacak olup muayene ücretleri ise başvuru esnasında kredi kartından veya havale yoluyla tahsil edilecektir.

İlgililere önemle duyurulur.

Bilgi için;

Kırklareli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün, 444 61 00 ve 214 13 35 numaralı aranabilir.

• Etiketler
İğneada Belediyesi

İğneada Belediyesi'ne ait kurumsal bilgilerin, güncel haber, duyuru, galeri, video, proje, çalışmalar ve etkinliklerin yer aldığı kurumsal web sitesi.

İğneada Belediyesi

Deniz Mahallesi Cumhuriyet Meydanı
39650 İğneada / Kırklareli

Belediye Yazılımı: Rota Bilişim © Tüm Hakları Saklıdır.